Met een hard groeiende economie van maar liefst 7% per jaar heeft Vietnam zich in 10 jaar weten om te vormen van de grootste rijst importeur tot het land dat het meeste rijst exporteert ter wereld, na Thailand.

In Vietnam wonen 96 miljoen mensen, waarvan het merendeel op het platteland woont. Vietnam heeft dan ook de hoogste bevolkingsdichtheid in afgelegen gebieden in heel Zuidoost-Azie. 50% van alle Vietnamezen zijn jonger dan 25 jaar zodoende hebben steden zoals HCMC en Hanoi een grote aantrekkingskracht. Veel jonge mensen komen van het platteland naar de stad om te studeren en te werken. 

Wist je dat 56% van alle werkenden in Vietnam zelfstandige zijn, 61% van de vrouwen is zelfstandig en 51% van de mannen. Door heel Vietnam kun je overal langs de weg eten, kleine restaurants of mannen/ vrouwen met een fiets of brommer waar je kunt snacken. Iedereen verkoopt wel iets in Vietnam, het ondernemerschap zit in het bloed kun je wel zeggen. 

Meer dan 50% van alle Vietnamezen verdient hun brood in de landbouwsector. Het gemiddelde inkomen schommelt rond de $1000,- per jaar, ondanks het feit dat velen slechts minder dan $2,- per dag te besteden hebben.

Wij vinden het belangrijk dat onze ontwikkelaars een eerlijk en goed salaris krijgen. Daarnaast krijgen zij wekelijks engelse les om ervoor te zorgen dat ze goed en duidelijk verstaanbaar zijn en faciliteren wij regelmatig dat 1 of meerdere ontwikkelaars bij ons in Nederland meedraaien. Op deze wijze maken ze op een effectieve en leuke wijze kennis met de Nederlandse en Europese cultuur. 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van het outsourcen van 1 ontwikkelaar, een heel team of meerdere teams wij ontzorgen jou van A tot Z. Flexibele contracten zodat je snel kunt opschalen maar indien nodig ook kunt afschalen. Wij ontzorgen jou door het vinden van de juiste talenten zodat jij je kunt focussen op het ontwikkelen van je bedrijf.