Je werkt vanuit huis, je hebt de hele dag conference calls en gaat zo goed en zo kwaad als dat kan online de verbinding aan met je collega’s. Je vraagt hoe het met ze gaat en hebt een manier gevonden om het werk door te laten gaan ondanks schreeuwende kinderen en blaffende honden op de achtergrond. Toch gaat na twee uur schermbellen je hoofd uit en zit je versuft achter je bureau op je zolderkamer…. Ik krijg er niet dezelfde “zin in werken van” als wanneer ik fysiek samenwerk met collega’s, mijn smart deel en samen grappen maak om deze onwerkelijke situatie.  
Ons cadeau aan jou, de “working happy from home” test

Wij hebben binnen Madlogic daarom de working happy from home test ontwikkeld. Ons cadeau aan thuiswerkend Nederland. Via onze gratis app vul je twee vragenlijsten in en krijg je in een handomdraai een wetenschappelijk gevalideerd persoonlijk motivatieprofiel in je mailbox. 

“Samen is  leuker dan alleen”

Omdat samen leuker is dan alleen hebben wij vorige week met het Madlogic team online onze profielen  besproken. Iedereen had vrijwillig zijn top 3 drijfveren die het meeste aantrekkingskracht op hem of haar hadden en de top 3 drijfveren die niet voldoende werden vervuld, met elkaar gedeeld. In 1 oogopslag konden we zien waar de behoefte lag van ieder individu om gemotiveerd te kunnen blijven werken. 

“Goed samenwerken is weten waar iedereen behoefte aan heeft” 

Mijn rapport gaf aan dat ik momenteel behoefte heb aan verbondenheid en geborgenheid zoals je misschien ook leest uit mijn inleiding ?.  Ik mis het gevoel dat collega’s om mij en elkaar geven. Ik zou graag meer warmte en wederzijdse ondersteuning ervaren.  Anderen hadden met name het gevoel dat hun prestaties niet zichtbaar of meetbaar waren. En zouden willen dat we meer onze progressie met elkaar delen en daarvoor waardering ontvangen. Weer anderen hadden behoefte om te begrijpen hoe en waarom dingen zijn zoals ze zijn in deze onzekere tijden. Zij wilden graag helderheid omtrent de richting en doelen. Het leverde een heel waardevol gesprek op als team waarmee voor mij gelijk al een deel van mijn behoefte aan verbondenheid werd voldaan! 

“Laat Animo voor je werken en maak er samen iets moois van”

Ik heb het idee dat we nu beter snappen wat we zelf nodig hebben en wat de ander nodig heeft. We kunnen rekening houden met elkaar en elkaar helpen. Als verrassing vond ik een paar dagen later een geschenk op mijn deurmat van Madlogic met een heel lief kaartje. Je snapt het, mijn “zin om iets te doen” ging hier zeker van omhoog. Over 2 maanden vullen de we test weer met z’n allen in, eens kijken hoe de vlag er dan voor hangt. Want dat is het mooie van motivatie meten met Animo. Je kunt het direct beïnvloeden en dus veranderd je profiel ook naar gelang je werkcontext en je werkomstandigheden veranderen.

Kijk als je Animo hebt ingevuld ook nog even naar de verdiepende tips en praktische oefeningen op onze website. En laat ons weten of jij nog tips voor ons hebt? 

Wil jij motivatie meten binnen jouw organisatie? Wil je meer weten? Boek een gratis Webinar over motivatie in relatie tot werkgeluk, vraag een conference call aan of neem direct contact op. We helpen je graag,  

Team Madlogic