Roel en Thanh hebben onze collega’s in Vietnam bezocht afgelopen oktober. Ondanks dat wij tijdens het begin van de regenseizoen daar waren, was het weer naar onze Nederlandse maatstaven heel erg goed. Dit verklaart misschien het altijd positieve humeur van onze collega’s daar.


Binh is onze Managing Director in Vietnam en neemt ons mee door de ontwikkelingen van het team in Vietnam. Ons team groeit gestaag en het zitten in Ho Chi Minh stad geeft ons erg veel voordelen. Wij zitten dicht bij talent en de stad zelf trekt constant nieuwe mensen (en dus talenten aan). Ho Chi Minh stad is de grootste stad van het land en ligt in het zuiden van Vietnam. De stad zelf heeft 8 miljoen inwoners maar de metropool kent 13 miljoen mensen (bron). Met zo’n grote pool aan mensen is het voor ons gelukkig makkelijk om aan talenten te komen.

Ons team in Vietnam bestaat vooral uit leergierige jongen mensen. Dit is ook niet gek, het land heeft 97 miljoen mensen en de de gemiddeld leeftijd van de Vietnamees staat op 30.9 jaar (bron).

Het opzetten van een zo genaamde self-steering team heeft de komende tijd prioriteit. Om dit te verwezenlijken hebben wij mensen met een bepaalde vaardigheden nodig. Ons aannamebeleid is gefocust op de volgende aspecten (in volgorde van prioriteit).

  1. Mentaliteit
  2. Tech-vaardigheden
  3. Communicatievaardigheden

Wij geloven namelijk dat iemand met de juiste mentaliteit het meest bereikt. Met de juiste mentaliteit wordt de juiste technische vaardigheden en communicatie barrières overwonnen. Een ontwikkelaar met de juiste mentaliteit (en technische bagage) heeft daarom voor ons de voorkeur.

Ons team spreekt goed Engels, echter het blijven non natives. Om het team nog beter te maken hebben wij besloten ze allen extra te trainen in het Engels. Hiermee zullen zij comfortabeler converseren in het Engels. Maar gelukkig heeft het team de juiste mentaliteit!

Voor Roel was dit de eerste keer in Vietnam. Het chaotische verkeer en drukte heeft bij hem een diepe indruk achter gelaten. Het is een georchestreerde chaos waar alles zijn eigen weg vindt.

Het was weer heel erg fijn om het team weer te zien en fysiek te spreken. Zoals bij ieder bezoek, wordt er altijd samen gezellig gegeten. Het eten in Vietnam, daar zijn gelukkig voldoende online blogs voor te vinden. Ons is het in iedere geval prima bevallen.