Covid is ook voor Madlogic een trigger voor versnelde digitale transformatie. Door over te schakelen van kantoor naar werken vanuit huis hebben wij samen met onze klanten en partners ongehinderd kunnen doorwerken. Alles online, zowel intern overleg als het contact en de co-creatie trajecten met klanten tot en met onze vrijdagmiddagborrel. Deze werkwijze vroeg weliswaar de nodige aanpassing van iedereen, maar verliep zonder problemen.

Wel zijn er aspecten die aandacht verdienen, zoals het gemis aan face-to-face contact met klanten en de spontaniteit op de werkvloer. Gaandeweg ontdekten wij echter ook de praktische voordelen en zelfs strategische kansen. Door het aantal uren en kilometers on the road tot een minimum te beperken, besparen we veel tijd en geld en reduceren wij onze carbon footprint. Bovendien hebben wij onze kantoorruimte tot een minimum weten te beperken. Alles overwegende hebben wij besloten de toekomst in te gaan als hybride organisatie, met een kleine flex office naast Eindhoven Airport en een development center in Ho Chi Minhstad (Vietnam). 

Deze hybride organisatievorm bespaart ons structureel veel geld en tijd, waardoor wij in staat zijn onze hoge kwaliteit te combineren met uiterst scherpe prijzen. Een ander voordeel van de virtuele organisatie is dat wij nieuwe collega’s kunnen aantrekken uit alle windstreken, waardoor vacatures makkelijker zijn in te vullen. 

Om het gemis aan face-to-face contact en spontane omgang met elkaar op de werkvloer te compenseren gaan wij experimenteren met periodieke outdoor momenten, waarin teambuilding centraal staat op een manier die past bij de speelse natuur van Madlogic. Hoe en wat precies gaan we dit jaar uitvinden. We hebben er in elk geval veel vertrouwen en heel veel zin in.

De hier beschreven verandering is onderdeel van de nieuwe koers die Madlogic de afgelopen maanden heeft uitgestippeld op basis van scenarioplanning. In de volgende  blog gaan wij nader in op deze scenario’s en wat deze betekenen voor onze strategie. 

Reacties op onze blogs stellen wij zeer op prijs, evenals het delen ervan via sociale media. 

Wij hopen dat ook jij met jouw organisatie een weg weet te vinden door de Covid crisis en gezond verder kan. Waar mogelijk helpen wij graag met onze consultancy en digital services. 

Veel succes,

Team Madlogic