Software ontwikkelen met inzet van MVP gaat veel sneller. En de investering is kleiner.
Madlogic’s software en MVP experts Thanh Ly helpt ondernemers met deze startup technology. Geen ellenlange en dure trajecten vooraf, maar snel een eerste versie live. Ook Tjip de Jong en Simon van der Veer hebben we geholpen met een kickstart voor hun podcast platform.  Tjip:  “We hebben in drie dagen een complete nieuwswebsite weten te ontwerpen. Dat was zonder Thanh Ly eerlijk gezegd nooit gelukt”.

Wat is MVP?
MVP staat voor Minimal Viable Product. Het is de eerste versie van een product of dienst waarmee je zo snel mogelijk live gaat en terugkoppeling ontvangt van gebruikers.

Eén van de dingen die Madlogic doet is software ontwikkelen. Meestal heeft een klant zelf al een duidelijk beeld van de functionaliteiten waaraan de software moet voldoen. Ze hebben eigenlijk hun ‘bouwtekening’ in gedachte al klaar. In principe heel mooi natuurlijk. Maar voor we gaan bouwen nemen we ze eerst mee op reis. Samen gaan we alle aannames en ideeën schetsen en ontwikkelen we eerst een MVP: een minimal viable product. Letterlijk, een ‘minimaal’ product zonder onnodige functies en poespas. Een eerste versie waarmee je snel de markt op kunt om vervolgens feedback te genereren. Denk aan een papieren schets om het product te testen, of een digitaal klikbare prototype ter controle van de gebruikersvriendelijkheid.

Valt het in de smaak?
Of je product in de smaak valt en het de juiste waarde heeft? En of de vooraf geschetste aannames en ideeën kloppen? Daar kom je achter aan de hand van de feedback. Met deze terugkoppeling ga je verder en kun je – indien nodig – nog aanvullen en bijschaven. Een MVP voorkomt dus dat je eerst veel tijd en geld investeert in een bouwtekening waar de eindgebruiker achteraf misschien wel helemaal niet op zit te wachten.

Binnen 3 dagen een site in de lucht
Vooral voor starters is inzet van MVP een mooie manier om sneller en met een kleinere investering de markt op te gaan. Voor podcast ondernemers Tjip de Jong en Simon van der Veer betekende dit dat we ze hebben geholpen om in korte tijd hun podcast platform live te krijgen. Samen met Thanh Ly, hoofd technologie bij Madlogic én MVP expert, zijn ze aan de gang gegaan om de eerste versie, hun MVP, binnen 3 dagen te ontwikkelen. Tjip: ‘Samenwerken met Thanh is een feest. Niet alleen weet hij alles van web ontwikkeling en ontwerp, met zijn kennis van MVP gaat het ook nog eens zeer snel en praktisch.’

Meer weten over software ontwikkelen met MVP? Neem contact op met Thanh Ly.